Развлечения

В град Бяла могат да бъдат посетени:

  • палео-геоложкият обект „Белите скали“
  • археологическите разкопки на нос „Св. Атанас“
  • в края на месец юни ежегодно на площад „Европа“ се провежда Националният събор на читалищата
  • през месец юли се провеждат множество концерти на родни и чужди изпълнители
  • през август се провежда „Седмицата на морето“

За любители на природата се организират:

  • джип сафари
  • разходка с лодка
  • риболов
  • разходка с лодка по устието на река Камчия
  • конна езда (на 5 км)

 

Хотелът организира екскурзии до:

-Несебър
-Варна
-Бургас
-Албена
-Балчик
-Нос Калиакра

 

Забележителности в региона

Късноантична крепост на нос „Св. Атанас“
Освен с уникалната си природа, гр. Бяла ще Ви впечатли и с богатата си история, която датира от 4 в. пр. Хр. Официално откритата за посетители през май 2014 г., късноантична крепост се намира на самия ръб на скала на брега на морето – нос „Св. Атанас“. Посещавайки я, ще имате възможност да се разходите из античен град, да надникнете в църква, винарна и баня, които са на повече от 1500 години…При разкопките са открити още църковен комплекс, кръщелни и пещи за производство на керамични съдове. Представата Ви за това как са живеели нашите предшественици ще се допълни и от рисунки и възстановки на някогашния живот по тези земи. Изцяло и неусетно ще се потопите в атмосферата на античния град, но шумът на вълните и прекрасната гледка, която ще се открие пред Вас от нос „Св. Атанас“, ще Ви връщат в реалността.

Белите скали
Може би се чудите откъде носи името си град Бяла? Още стъпвайки на централния плаж на малкото градче, ще разберете – от белите си скали. Това е палео-геоложки обект от времето Креда-Терциер. Белите скали в Бяла са четвъртото място в света, където могат да се видят следи от слоя, който е обвил земята при падането на метеороита, когато всъщност изчезват динозаврите, преди повече от 65 000 млн. години…

Плажовете Кара дере и Иракли
В случай, че по време на почивката си в Бяла не искате да се затормозявате с история, археология или палеонтология, а просто си мечтаете да си лежите на някой девствен плаж със студено питие в ръка, решението е близо, само на няколко километра от Вас.

На север от Бяла, по черни пътища ще стигнете до един от последните непокътнати диви плажове на българското Черноморие – Кара дере. Плажът е чист, некаменист, на места гранични с гора и храсти. Ако сте привърженик на палатковия туризъм, екстремните спортове и нудизма – не се колебайте да го посетите!

Иракли е защитена местност, тъй като там растат уникални растения, вписани в Червената книга на България. Отново се отличава с девствената си природа и чистия плаж и море. Тук традиционно се празнува и Джулай морнинг. Иракли отстои на 20 км от гр. Бяла.